Dremežno, če nihče ni šel pred ...

  26. 11. 2018

ASTRONAUTS se pripravljajo na še večji globalni prostor - prek Lune in sčasoma do Marsa - s pomočjo stikala, ki jih je ustvaril dobavitelj Nexus.

Ameriška družba OTTO Engineering se ukvarja s pogodbo o izdelavi stikal za NASA-jevi vesoljski ladji Orion, ki je zgrajena tako, da sprejme ljudi na naslednjo stopnjo vesoljskega raziskovanja.

Orion je prva vesoljska plovila v zgodovini, ki lahko astronavte vzame na več destinacij v globokem prostoru in služi kot raziskovalno vozilo, ki zagotavlja vzdržno podporo za posadko štirih astronavtov.

Orion se bo spustil na novo raketno raketo NASA, Space Launch System. Ta raketa lahko ljudi, življenjske prostore in sisteme podpira neposredno v globok prostor. Zasnovan je tako, da je fleksibilen za posadko, tovor ali znanstveno misijo.

Ob obisku tovarne OTTO je nekdanji astronavtni mornariški kapetan Scott Altman, ki je pomagal pri oblikovanju Oriona, povedal delavcem, da: "Velika stvar je tik nad obzorjem. Najprej moramo opraviti domačo nalogo in jo zgraditi komponente. "

OTTO je dobavil dele za prejšnje vesoljske misije, vključno s vesoljsko napravo Apollo in programom vesoljskega ladijskega prometa. Pred dvema letoma je bila dodeljena pogodba o ukaznem modulu Orion. Modul se gradi v New Orleansu.

NASA trenutno načrtuje, da bo do leta 2023 pripravljena poslati kapsulo Orion, ki leti mimo lune, s štirimi člani posadke na krovu - najbolj oddaljeni ljudje so kdaj potovali v sončni sistem. Predhodno lunarno misijo brez posadke je predvidena za leto 2020.

Posadka lunarne misije namerava potrditi zmogljivost vesoljskega plovila v globokem prostoru, kot korak k dolgoročnemu raziskovanju svetov, ki presegajo, vključno z Marsu.

Generalni direktor David Ross je inženirje Otta opisal kot "ekstatične", da bi bili vključeni v projekt, kar vključuje ustvarjanje zapletenih, zmogljivih stikal na najvišji možni standard.

Tlak je vklopljen - stikala morajo delovati. V prostoru ni prostora za napake. In medtem ko se zgodnejši vesoljski poleti močno zanašajo na nadzor misij, bi lahko posadka, ki je na Mars, že več kot dve leti. Dolžina naloge - in oddaljenost od Zemlje - pomeni posadko in njihovo vozilo bo moralo biti bolj samozadostno.

Inženirji bodo obsežno testirali komponente, namenjene Orionu, da se prepričajo, da se držijo v najzahtevnejših pogojih, ki jih ponuja vesolje.
OTTO načrtuje in izdeluje komponente že več kot 55 let, podjetje pa je prepoznavno po vsem svetu za inovacije in zanesljivost, v edinstvenih aplikacijah.

Podjetje se je zavezalo k zaposlovanju in usposabljanju svoje lokalne delovne sile po najvišjih standardih in ponujajo plačo, ki dokazuje vrednost kariere v predelovalnih dejavnostih. Gradi nov tehnološki in proizvodni center v višini 20 milijonov dolarjev, kar bo ustvarilo prostor za usposabljanje vajencev.

Nexus dobavlja celoten nabor izdelkov OTTO, od letenja do preprostih gumba. Kot pri vseh naših izdelkih se lahko prilagodijo vašim specifičnim potrebam in nudijo visoko stopnjo inovativnosti in učinkovitosti.

Kot priporočila gredo, je težko premagati podporo NASA! Ogledate si lahko našo ponudbo izdelkov OTTO: http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/OTTO
Foto kredit - NASA